Hel avdelning slogs sönder under upploppet på Sundbo

De fem intagna som deltog i upploppet på Sundbo ungdomshem på söndagskvällen riskerar åtal för olaga hot och skadegörelse. En hel avdelning slogs sönder.

De ungdomar som deltog i attacken mot institutionen är alla dömda till vård och är inlåsta på Sundbo. Sent på söndagseftermiddagen började de hota personal och slog sönder allt som kom i deras väg inne på Sjögården.

Polisen skickade först fem patruller och därefter kom fyra man från insatsstyrkan. På plats fanns även räddningstjänst och ambulans.

Det rådde osäkerhet om hur det hela skulle sluta, men efter att en specialutbildad förhandlare från polisen kommit till platsen dröjde det inte länge innan de intagna gav upp. Insatsstyrkan gick in genom grindarna och fram till byggnaden och hämtade ut en efter en och förde dem till arresten.

Skadegörelsen på avdelningen visade sig vara så pass omfattande att ungdomarna inte kan återföras till Sundbo utan måste omplaceras till andra institutioner.

”Vi måste tömma avdelningen och renovera. Den är helt enkelt inte beboelig längre. Dessutom behöver vi sära på ungdomarna på avdelningen”, säger Jenny Brännström, tillförordnad biträdande institutionschef till SVT.

%d bloggare gillar detta: