Polisens insatsstyrka grep upprorsmakarna på Sundbo

Efter två timmar kunde dramat på Sundbo ungdomshem avslutas med att polisens insatsstyrka grep de intagna som barrikaderat sig. Polisens särskilda förhandlare fick dem att ge upp.

Kvart i fem på söndagseftermiddagen gick larmet om att det brann på en avdelning och samtidigt fick polisen larm om att fem intagna startat ett upplopp och var våldsamma. Ett stort antal poliser beordrades till Sundbo, men valde att invänta insatsstyrkan.

Upprorsmakarnas syfte var att bli utsläppta och de slog sönder möblemang och hotade personal som lyckades ta sig ut från avdelningen. Det var dock ingen brand i byggnaden.

Efter insatsstyrkan kom också polisens förhandlare som efter en stund fick de intagna att ge upp. De fördes ut en och en av insatsstyrkan och belades med handfängsel innan vanlig polis tog hand om dem.

%d bloggare gillar detta: