”Inte konstigt att de mest erfarna lämnar vården”

Först tre år efter beslutet om att kompetensutveckling och erfarenhet ska ge högre lön inom region Västmanland påbörjas nu arbetet. En fördröjning som Kristdemokraternas Malin Gabrielsson är starkt kritisk mot.

– Bristen på specialistsjuksköterskor och barnmorskor är vad som orsakar att människor inte kan få sin vård i tid och dessutom stora problem med för hög arbetsbelastning på flertalet kliniker. Att koppla lön till kompetens och erfarenhet borde därför varit en mycket högt prioriterad fråga att komma igång med. Jag är besviken på att det tagit så lång tid att verkställa ett så viktigt politiskt beslut, säger Malin Gabrielsson.

Efter långa diskussioner beslutade politikerna i regionfullmäktige 2019 om en ny lönepolicy för de anställda i Region Västmanland – som skulle leda till att fler vill stanna länge inom sjukvården och fördjupa sina kunskaper. Men det är först nu under våren 2022 som arbetet påbörjats med att koppla lön till kompetensmodellen, som beskriver karriärvägen för sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor och barnmorskor. Kompetensmodellen har funnits sedan 2018.

– Att möjliggöra utveckling och karriärvägar är något av det viktigaste för att behålla fler specialistsjuksköterskor. Det vet alla. När specialistsjuksköterskor hört av sig till mig har jag många gånger hänvisat till beslutet om lönepolicy – men nu har jag alltså upptäckt att det är först nyligen som detta arbete kommit igång med att komplettera kompetensmodellen med ökad lön. Det ska inte ta tre år att verkställa ett så viktigt politiskt beslut, påpekar Malin Gabrielsson.

%d bloggare gillar detta: