Kritisera oss inte för hur vi ser ut!

INSÄNDARE

Att läsa förnedrande kommentarer om kommunalrådet berör mig illa. Detta trots mina kritiska åsikter och ställningstagande mot den socialdemokratiska politiken i Fagersta.

Dagligen vimlar sociala medier av tvärsäkra påståenden om många olika saker, men framförallt sker generell kritik mot politiker som man inte delar åsikt med eller tycker illa om. Om kritiken av sakpolitik omvandlas till påhopp på politikern som person är kritiken respektlöst och avskyvärd. Vi måste förstå att mångfald av tyckanden ska vara en positiv och uppbyggande kraft i samhället och hänga ihop med målet för vad man vill uppnå med kritiken.

Valet av negativa ord och förnedrande omdömen finns framför allt hos dem som saknar bra sakargument. Där blir personangrepp och förklenande påhopp ett sätt att hävda sin åsikt. Kommunalråd är ett uppdrag och en post som kan få kritik på många olika sätt och ur flera synvinklar. Men detta ska skiljas från personen som har uppdraget. Att klandra en person med förnedrande ord om personens utseende och klädsel är ociviliserat och osmakligt.

Kritisera oss gärna som politiker, men inte hur vi ser ut, tack!

Shiro Biranvand

%d bloggare gillar detta: