FP stängde kommentarsfält om S-anhängare i Kolarbyn

Tidningen Fagersta-Posten stängde på torsdagen kommentarsfältet på Facebook till artikeln ”Alla invandrare tycker om Socialdemokraterna”. Orsaken var att debatten spårat ur med oacceptabelt hårda angrepp.

Bakgrunden är att FP gjort reportage från olika stadsdelar i Fagersta om hur rösterna fördelades förra valet. Sista delen handlade om Kolarbyn där Socialdemokraterna har sitt i särklass starkaste stöd. Över hälften röstade på S och flera invandrare intervjuades. En av dem sa om S att ”Vi hör att de är bäst och tycker om invandrare, och om man hör det mycket tycker man att det är bra.”

Men Kolarbyn är också ett problemområde med hög arbetslöshet och många som lever på försörjningsstöd, något som ökat för varje år och Fagerstas politiska ledning inte lyckats göra något åt. Kostnaden ligger nu på cirka 20 miljoner om året i socialbidrag.

Därför blev reaktionerna starka på FP:s artikel med rubriken ”Alla invandrare tycker om Socialdemokraterna”. Flera av inläggen var så grova att chefredaktören Julia Engström raderade dem och till slut valde att stänga kommentarsfältet helt.

Julia Engström säger till Fagersta Nyheter: ”Att rensa kommentarer och stänga trådar är att moderera kommentarsfält i sociala medier. Kommentarer i Fagersta-Postens kanaler bedöms på samma sätt som annat material vi publicerar eller avstår från. Min hållning framgår tydligt under Om > Mer information, på vår facebooksida.”

%d bloggare gillar detta: