NVK:s personalpolitik är skrämmande!

INSÄNDARE

Vansinnigt låga löner och äldre anställda som jobbat för NVK i flera årtionden vittnar om att så här dåligt har det aldrig fungerat. Snart har man ingen som helst kompetens kvar inom en del avdelningar då man på ett år tappat ett stort antal kompetenta anläggare och grävmaskinister.

Nu tar man in personal med lägre och lägre kompetens till samma löner som de avgående som besitter hög kompetens hade efter många års erfarenhet. På vissa avdelningar har man istället anställt kompetent folk men till orimligt låga löner.

Ledningen verkar fullständigt ointresserad av att lyssna på de anställda och vi som jobbar ute på fältet kan vittna om sämre och sämre arbetsförhållanden samtidigt som vi får ta skiten av kommuninvånarna när det inte fungerar uppifrån.

Allt är oerhört tungjobbat och man får ingen feedback alls såsom man fick förr. Har aldrig varit med om make till kaos och dåliga löner. Nu liknar det skit. ”Säga vad man vill om Harold Nilsson men han kunde fan i mig få det att fungera” säger en som snart går i pension.

Alla dessa missnöjda anställda inom NVK är eniga om dåliga löner, fruktansvärt dålig attityd och rent av stöddiga uttal från ledning/chefer och att personalen inte skall klaga! ”Passar det inte så kan man söka sig ett annat jobb”, heter det.

Vi kan vittna om chefer som inte ringer ut personal när det skall snöröjas trots att personalen själva står redo, många gånger kör personalen övertid långt över vad som är rimligt men kompenseras sällan ekonomiskt på ett rimligt sätt för jourer och övertid.

Dessutom är det en undermålig maskinpark och fullständigt obefintlig framförhållning på flera avdelningar.

/ Anställd sedan 90-talet

%d bloggare gillar detta: