Många gick miste om Valborgs höjdpunkt i Fagersta

Till mångas stora besvikelse var eldshowen redan över när de anlände till Folkets park i Fagersta på Valborg. Arrangemanget får hård kritik av föräldrar som fick åka hem med besvikna barn.

Fagersta kommun hade annonserat ut att majbrasan skulle tändas mellan åtta och halv nio och i samband med det skulle Draco Spiritus uppträda med sin eldshow.

Men när FN anlände strax efter åtta var den redan överstökad samtidigt som allt fler anlände till parken. Och den enda som syntes till från kommunalt håll var kommunalrådet Marino Wallsten, även om arrangemanget inte var hans personliga ansvar.

– Va, har de redan uppträtt? Jag har med mig barnbarnen hit som så gärna ville se dem, sa en morfar.

– Urdåligt att inte ens sätta ut en exakt tid när de ska framträda, sa en mamma som hade med sig tre barn och deras kompisar.

Beautytown Cruisers som samlat ihop ved till brasan blev också tagna på sängen. När de kom ut till brasan tio i åtta hade någon redan tänt eld och Draco Spiritus gjorde ett snabbt uppträdande och försvann.

– Det här borde ha styrts upp bättre av Fagersta kommun. Folk blir ju ledsna när de sett fram emot en eldshow och så har den redan varit när vi kommer hit. Dessutom är brasan för liten. Den brinner ju upp innan det blir mörkt, sa en pappa som åkt med sina barn från Norberg men liksom många andra missade den korta showen.

%d bloggare gillar detta: