Fredrik Rönning glad över regeringens beslut om att höja till 90 igen

Trafikverket beslutade att sänka hastigheten från 90 kilometer i timmen till 80 på ett antal vägar runt om i landet, däribland riksväg 66. På onsdagen meddelade Trafikverket att 90-skyltarna kommer att sättas tillbaka den 16 maj.

För jobbpendlande Fagerstabor mot Ludvika välkomnas beslutet om att högsta tillåtna hastighet nu höjs igen och gör att deras tid på riksvägen därmed blir kortare.

Smedjebackens kommun har protesterat mot dessa försämringar för bilister på landsbygden, som är generella beslut som inte föregåtts av några noggrannare konsekvensbeskrivningar. Tillsammans med övriga kommuner i Dalarna har Smedjebacken motsatt sig Trafikverkets agerande, bland annat genom flera artiklar i nationell media.

”På Socialdemokraternas partikongress drev Daladelegationen igenom ett förslag om att trafiksäkerheten på landets vägar ska höjas genom aktiva åtgärder – inte generella hastighetssänkningar. Regeringen har på initiativ från infrastrukturminister Thomas Eneroth (S) beslutat att upphäva Trafikverkets beslut om generella hastighetssänkningar på riksväg 66 och flera andra vägar i landet”, berättar Smedjebackens kommunalråd Fredrik Rönning på sin Facebooksida.

”Det här är ett väldigt välkommet besked från regeringen som visar att de förstår landsbygdens villkor. Det arbete som vi lagt ned från Dalarnas kommuner har gett mycket gott resultat. Jag är väldigt stolt över att vi har en socialdemokratisk regering som verkligen bryr sig om att hela landet ska leva”, påpekar Rönning.

%d bloggare gillar detta: