Försmådd kärlek misstänkt motiv till att kvinnan slängdes i gruvhålet

Den man, född 1981, som misstänks för våldtäkt och mordförsök på en ung kvinna i Norberg häktades på tisdagen vid Västmanlands tingsrätt. Motivet tycks ha varit obesvarad kärlek.

Mannen, som är 41 år gammal och medborgare i ”okänt land” greps i Oskarström i Södra Sverige på måndagen. Han anhölls redan klockan tre natten till lördagen i sin frånvaro, men det dröjde tills på söndagskvällen innan polisen hittade honom. Mannen nekar till brott men anses överbevisad genom bland annat kvinnans egna uppgifter och tekniska spår som säkrats.

Enligt uppgifter till Fagersta Nyheter ska motivet vara att mannen ville gifta sig med kvinnan från Afghanistan, men hon tackade nej till frieriet. Då beslutade han sig för att våldta kvinnan och kasta ned henne i gruvhålet.

Det mesta tyder på att kvinnan har legat minst ett dygn, kanske två, på gruvhålets botten innan hon av en ren tillfällighet upptäcktes av en pappa med sina barn som hörde hennes rop på hjälp. Hon vårdas i Falun för bland annat krosskador i en axel, samt armbrott.

%d bloggare gillar detta: