Frågorna hopar sig om kvinnan som hittades i det djupa gruvhålet

Uppgiften om att en ung kvinna hittats i ett öde, djupt gruvhål i Norberg blev en riksnyhet som lett till vilda spekulationer om vad som hänt. Men polisen lägger locket på helt.

Det är ovanligt att polisen är så förtegen att man inte vill bekräfta uppgiften om att de jagar en gärningsman för att ha knuffat ned kvinnan i det 25 meter djupa gruvhålet. Sent i går kväll sa polisen att man i nuläget inte går ut med någon information alls trots att man tidigare uppgett att en förundersökning om brott inletts. Brottet skulle alltså vara mordförsök.

På nätforum spekuleras det vilt om varför kvinnan hamnat där och det hävdas från flera håll att det kan röra sig om något som är större än att en enskild man är skyldig till att försökt göra sig av med henne.

Många anser det helt otroligt att kvinnan överlevde fallet som är tio gånger högre än det är mellan golv och tak i en vanlig lägenhet. Men det kraftiga snövädret för tio dagar sedan har skapat ett täcke som av allt att döma dämpat fallet och räddat livet på kvinnan.

SAR-helikoptern i Norrtälje var ute på övning och larmades i luften, efter bara en dryg halvtimmes flygning var de på plats. Helikopterns ytbärgare vinschades först ner, därefter ambulanspersonal och bår. Kvinnan flögs direkt till Falu lasarett.

”Insatsen innebar en stor utmaning för besättningen då det trånga gruvhålet var både djupt, mörkt och kantades av höga träd. Dessutom var det oklart hur illa skadad personen var. Ett unikt uppdrag för helikopterbesättningen där kunskap och skicklighet sattes på prov. En bra samverkan mellan alla aktörer”, skriver Sjöfartsverkets sjö- och flygräddningscentral.

%d bloggare gillar detta: