Häktade Fagerstabon berättade själv att han skulle råna Dressmann

Den Fagerstabo i 35-årsåldern som häktats misstänkt för att ha utfört rånet mot Dressman på torsdagskvällen berättade själv för en bekant att han tänkte råna butiken.

Klockan var sex på torsdagskvällen när en maskerad man gick fram till kassan och beväpnad med kniv tvingade personalen att öppna kassan så att han kunde roffa åt sig kontanter. 

Efter att Fagersta Nyheter, som enda nyhetskanal berättat om rånet, reagerade personer i mannens närhet och kontaktade polisen. Han hade nämligen själv sitt i desperata tillstånd berättat för en bekant att han skulle råna Dressmann i Fagersta.

Polisen slog på natten till fredagen till mot en bostad i norra stadsdelen och grep en man i 35-årsåldern. Efter att den tekniska utredningen säkrat spår på brottsplatsen häktades Fagerstabon på lördagen misstänkt för grovt rån.

%d bloggare gillar detta: