Vänstern vill fyrdubbla bidraget till friskvård i Fagersta

För att locka arbetskraft vill Vänsterpartiet i Fagersta att kommunen ska bli en av de bästa kommunala arbetsgivarna i landet, bland annat inom personalvård.

”I dag finns det redan många bra saker som till exempel heltid som norm vid anställning i kommunen. Det innebär att det inte blir deltidsanställningar för de som vill jobba heltid. För de anställdas hälsa och välmående erbjuder kommunen både kostnadsfri tillgång till gym och simhall samt ett friskvårdsbidrag på 1000 kronor”, säger Linda Normann och Shiro Biranvand i en motion till fullmäktige.

”Friskvårdsbidrag erbjuds i 255 av 290 kommuner och varierar mellan 400 till 5000 kronor. Vi tror att investering i friskvård betalar sig på olika nivåer för kommunen. Man får inte bara friskare medarbetare utan blir också en mer attraktiv arbetsgivare”, fortsätter de och påpekar att det är en stor utmaning att rekrytera och behålla personal i dag.

”Och om man inte investerar i medarbetarna kan man förlora mycket kompetens. Vi tycker även att bidraget för friskvård gagnar kommunens småföretagare som erbjuder friskvårdstjänster. Med anledningen av ovanstående föreslår vi att Fagersta kommun höjer friskvårdsbidraget till 4000 kronor”, skriver Normann och Biranvand.

%d bloggare gillar detta: