Leyla Chabbani: Mitt mål är att människor ska behandlas lika

Svar på SD-kvinnors insändare

Ni tycker som oss, att det är omoraliskt att ställa flyende människor mot varandra, samtidigt som Jimmie Åkesson skriver i en debattartikel i Aftonbladet (31/3) att ”det är skillnad på flyktingar och ’flyktingar’”.

Åkesson tar även upp avståndsskillnaden mellan Ukraina och exempelvis Syrien och Somalia som ett argument och skriver att Ukraina även kulturellt har större likheter med Sverige. Då ställer ni, indirekt människor mot varandra och jämför människor i kris. Något som ni tidigare sa är omoraliskt.

Gällande min tidigare insändare, så handlade den just om detta, att jag tycker att det är fel att jämföra en människa på flykt med en annan. Att jag tycker att det är bedrövligt att en människa på flykt från tex Somalia, ska få en annan behandling än de från Ukraina.

Jag jämför inte människor i kris, jag jämför hur människor i kris har blivit behandlade. Det har ingenting med varken avundsjuka (som många tror) eller att ställa människor mot varandra att göra. Mitt mål är att ställa människor med varandra, i en gemenskap. Inte segregera och behandla människor på olika sätt.

Leyla Chabbani
Vänsterpartiet Fagersta

%d bloggare gillar detta: