Liane Blom: Vem kastade den första stenen?

INSÄNDARE

Låt mig vara tydlig: Det är fel att kasta sten på poliser som försvarar yttrandefrihet och demonstrationsfrihet. Detta är lagstiftat i Sverige och en grundsten till vår demokrati.

Vi har också religionsfrihet. Det är okej att tro på vilken gud du vill, eller ingen alls. Därför borde var och en ha en kompass där det också är olämpligt att bränna heliga skrifter.

Till er som kastade stenar mot polisen: det finns inga ursäkter för detta. Ni har spelat högerextremismen helt i händerna. Det folk ser på nyheterna är nu muslimer, som motdemonstrerar och ger sig på vårt rättsväsende, polisen, i fastetid. Få minns vad som var orsaken till demonstrationen – nämligen Koranbränning och rykten om den (går att läsa om här:https://www.dn.se/sverige/nya-demonstrationer-planeras-efter-upplopp/). Ni har förstärkt känslan av vi och ni.

Till er som är högerextrema skulle jag istället vilja ställa en fråga: vad var syftet med er demonstration? Knappast en fredlig tillställning? Med tanke på hur insändarsidorna nu smattrar på med otrygghet, islam-fientlighet och så vidare så kan en och annan undra om inte detta var syftet med hela tillställningen. Att skapa oro och otrygghet för att sedan partier med högerextrema kopplingar ska kunna rida på vågen. Ni borde skämmas!

Liane Blom

%d bloggare gillar detta: