Det är skillnad på flyktingar enligt Socialdemokraterna

INSÄNDARE

När vi varje år från 2015 öppnat våra gränser har det kommit människor som fått sin försörjning tillgodosedd utan motprestationskrav.

I dag när vi tar emot flyktingar från Ukraina hör vi att det är diskriminerande för övriga flyktingar enbart för att de från Ukraina har ljus hy, ljust hår och en kristen tro. Vi tar emot dem primärt av tre skäl:

1) Det är krig i Ukraina

2) De kommer från vårt närområde

3) EUs massflyktingsdirektiv är aktiverat

Vad gör vår regering, jo de kräver att dessa flyktingar, företrädesvis kvinnor och små barn, ska sättas i arbete för att klara sin försörjning. Vi SD-kvinnor i Fagersta tycker att detta är ett hyckleri, varför ställs inte detta krav på samtliga flyktingar? Framför allt på dem som kom redan 2015 och tidigare?

Är skillnaden enbart för att det är kvinnor som kommer från Ukraina och på kvinnor ska det som vanligt ställas högre krav än på män? Det är tydligen skillnad på flyktingar och flyktingar enligt den socialdemokratiska regeringen.

Eva Falk, Kicki Eriksson, Lena Svensson

SD-kvinnor i Fagersta

%d bloggare gillar detta: