När Larsbo skrällde och lyckades slå Skinnskatteberg

Larsbo mellan Fagersta och Söderbärke blev känt som Sveriges sämsta ishockeylag på 70-talet. Rekordet slogs när de på hemmarinken förlorade med 72-1.

”På en liten uterink i Dalarna håller hockeylaget Larsbo IF på att förlora – rejält. När matchen är slut kan varken spelarna, publiken eller domaren tro sina ögon. Slutresultatet är ett svårslaget rekord: 72–1. Snart ska Larsbo bli känt över hela landet för sin uselhet, som Sveriges absolut sämsta lag. Men vad döljer sig bakom de stora rubrikerna om det lilla laget?”

Det tar radiosporten reda på i en tillbakablick på det legendariska hockeylaget som skapade rubriker i hela landet med sin framfart på uterinkarna i den lägsta serien.

”Det är som om tiden stått still. Min uppväxt i Larsbo och sedan Larsbo IF som kämpade utan en vinst under många år. Men när dom sedan slog Skinnskatteberg med 6-5 var en magisk och historisk händelse! Kan tilläggas att Skinnskatteberg lade ner ishockeyn sedan”, säger fritidsledaren Marie Stam, som växte upp där och var liksom många andra ett stort fan av laget.

Hör henne i radiosportens dokumentär:

https://sverigesradio.se/avsnitt/tidernas-samsta-lag?fbclid=iwar3eelr6fpxqlmfdc3nh0ose-5qjr3aqwdcmobx6s2bctlmxazna2fzbyka

%d bloggare gillar detta: