Engelbrektsloppet redan igång med nyheter till nästa år

Efter framgången med att lagra fjolårssnö som grund för skidspåren redan i december, samt lyckade tävlingar, ser tävlingsledning och åkare runt om i landet fram emot nästa års vintervecka i Norberg, där Kristinaloppet får en egen dag.

”Den gångna säsongen var den första någonsin då vi genomförde en hel vintervecka med det nya loppet; Åk en mil vinn en bil som var först ut. Det loppet kommer tillbaka även nästa säsong och öppnar vinterveckan 2023. Vi gör också en del förändringar i vinterveckan till nästa säsong för att göra plats för fler deltagare i spåren”, meddelar tävlingsledningen.

”Engelbrektsloppet 30 och 45 byter helg och genomförs istället söndag den 5/2 och därmed får Kristinaloppet en helt egen tävlingsdag då loppet ligger kvar på sitt originaldatum lördagen den 11/2. Allt för att öka upplevelsen i spåret för deltagarna i alla våra lopp.”

Dessutom utökas Engelbrektsloppet 45 med tävlingsklasser för både damer och herrar. Det äldsta och längsta loppet, som startade redan 1969, Engelbrektsloppet 60, ligger kvar på ursprungsdagen den andra söndagen i februari.

Efter att det kommit 43 centimeter nysnö på Engelbrektsspåret under fredagsdygnet går det fortfarande att åka skidor i Klackberg.

%d bloggare gillar detta: