Alma Wallén, M, vill jobba för ett tryggare och mer rättvist Fagersta

Alma Wallén, är ny i styrelsen för Moderaterna i Fagersta. Hon är angelägen om att unga ska utbilda sig och att företagen får bättre möjligheter att lyckas. Samt att samhället blir tryggare att leva i.

Vem är du?

– Jag är en tjej som snart fyller 17 år, jag är uppväxt och bor i Fagersta men studerar just nu ekonomi i Västerås. Jag är nybliven medlem i den moderata styrelsen här i Fagersta. Jag skulle säga att jag vill mycket och jag är beredd att jobba för ett säkrare samhälle. Jag är inte en perfekt person och jag har haft jobbiga perioder i mitt liv men har under det senaste året lagt min energi och tid på mig och min framtid.
Jag är en person som aldrig riktigt har haft ett tydligt intresse tidigare men som äntligen har hittat hem i politiken. Jag är en person som blir arg när jag identifierar orättvisor i samhället och har aldrig varit rädd för att göra min röst hörd eller debattera mot orättvisor.

Varför engagerade du dig politiskt?

– Jag engagerade mig för att det är mitt samhälle också, både jag och du lever i detta samhälle. Jag vill att Sverige ska vara ett tryggt land för mig, mina vänner, familj, Sveriges befolkning och mina framtida barn. Jag engagerar mig för jag vill se en förändring, det finns alltid saker som kan förbättras och jag vill bidra till det.
Jag tror att jag alltid har varit intresserad i hur samhället ser ut, men det var tack vare min samhällskunskapslärare Gustavs genomgångar och uppgifter om svensk politik som jag började inom politiken. Jag tyckte det var så intressant och senare i kursen läste vi om privatekonomi och det var där jag såg orättvisorna jag brann för att förändra, tack till Gustav.

Varför valde du Moderaterna?

-Jag var väldigt försiktig med att kalla mig för moderat, jag spenderade lång tid med att läsa om alla partier, inklusive Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna. Jag valde Moderaterna för jag tycker den nuvarande regeringen har varit och är för snäll mot fel personer. Jag valde Moderaterna för jag vill inte leva i ett samhälle där det sker skjutningar nästan varje dag, jag tänker ofta på den oskyldige Adriana som sköts ihjäl. Jag vill se en stor förändring, det skulle såklart ta tid men jag tror verkligen att om väljarna ger Moderaterna en chans ser Sveriges framtid ljus ut.

Vilka frågor tycker du är viktigast för Fagerstas vidkommande?

– Jag vill att alla ska känna sig trygga i Fagersta, detta tror jag dock att alla håller med om. Jag tycker såklart vi bör ta god hand om de äldre som har bidragit till vårt Fagersta, men jag vill samtidigt fokusera på de yngre. Det är den kommande generationen som ska fortsätta bidra till Fagersta och Sverige och jag vill uppmuntra de yngre att gå i skolan eller jobba och få bort så många som möjligt från kriminalitet.
Jag vill se att Fagersta håller de unga borta från kriminalitet och ger dem möjlighet att lyckas i livet, det är trots allt de yngre som kommer ta över senare. Jag vill se företagen lyckas, jag vill att staten ska hjälpa företagen att utvecklas, göra det enklare för dem att lyckas. Jag vill att Fagerstas gymnasieskola Brinell blir mer attraktiv för de nya eleverna, vill verkligen uppmuntra folket att göra rätt för sig och jag vill att Fagersta ska vara en bidragande faktor till detta.

Vad anser du om att M styr ihop med S i Fagersta?

– Jag är relativt ny som medlem i moderata styrelsen här i Fagersta men jag vill det som är bäst för Fagersta, jag och Moderaterna i Fagersta är därför villiga att samarbeta för att göra Fagersta så bra som möjligt. Jag tycker personligen man bör fokusera på vad som sägs och inte vem som säger det.

Något annat du vill nämna?

– Något jag vill förtydliga är hur vi bör uppskatta demokratin, alla över 18 som lever i detta samhälle har en rättighet att påverka det också. Jag uppmanar verkligen alla att läsa på om alla partier och göra ett val. Till alla under 18, om ni har ett intresse för politik, gå med i ett ungdomsförbund. Det är en underbar gemenskap där ni samtidigt som ni lär er en massa nytt kommer hitta nya vänner och utvecklas som personer. Kom ihåg att det är val i år, alla röster är viktiga, läs på och gör ett smart val.

%d bloggare gillar detta: