Ett års fängelse för våldtäkt på sovande kvinna i Fagersta

En Fagerstabo i 30-årsåldern har dömts till ett års fängelse för att ha gjort sig skyldig till mindre grov våldtäkt mot en kvinna som var kraftigt berusad och sov. Mannen nekar till anklagelserna.

Det var vid en fest hemma hos mannen i januari i år som kvinnan blev så berusad att hon måste gå och lägga sig. När hon somnade hade hon kläderna på sig men vaknade av att mannen försökte tränga in i henne. När hon sa ifrån slutade mannen direkt.

Efter några dagar polisanmälde hon händelsen och mannen åtalades vid tingsrätten. En kompis till kvinnan vittnade om att hon skrivit på snapchat att hon ”hade varit på fest och blivit för full och däckat av” och att hon vaknat utan byxor och mannen ”hade försökt stoppa snoppen i henne.”

Tingsrätten anser att mannen är överbevisad om våldtäkt men att det normala straffvärdet bör sänkas från två till ett år. Kvinnan har blivit utsatt för en allvarlig kränkning av sin personliga integritet och ersätts med 85 000 kronor i skadestånd eftersom hon även har mått psykiskt dåligt efter händelsen.

%d bloggare gillar detta: