Polisen uppmanar att behålla vinterdäcken på ett tag till

När det mesta av snön töade bort förra veckan och vägarna blev torra passade många bilägare på att byta till sommardäck från 1 april. Det visade sig inte vara någon bra idé.

Under måndagen gjorde vintern come back med snö och kyla och på flera vägar uppstod det blixthalka med avåkningar som följd. Och det kommer mera. Under torsdag och fredag väntas ett rejält snöområde passera över norra länsdelen så NVK får låta sopmaskinerna stå för att istället ploga vägarna.

”Skulle det ske en olycka när man kört med sommardäck så kan man riskera att inte bara få 1200 kr i böter för att man har felaktiga däck men även bli misstänkt för vårdslöshet i trafik”, säger Maria Rosander, samordnare för trafiken i region Mitt på Västmanlandspolisens hemsida.

Man måste använda vinterdäck vid vinterväglag under tidsperioden 1 december – 31 mars.

Man får använda dubbdäck under tidsperioden 1 oktober – 15 april.

Det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 16 april – 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.

%d bloggare gillar detta: