Fagerstabördiga Karin Drake blir ny chef på Brinellskolan

Det är nu klart att Karin Drake blir ny chef för gymnasiet i Fagersta. Hon är uppväxt i Fagersta och spelade fotboll i Södra som ung.
– Det ska bli roligt och spännande, säger hon till Fagersta Nyhete
r om sitt nya jobb.

Karin Drake börjar på Brinellskolan om två månader och efterträder Henrik Junno som före jul blev skolchef i Skinnskatteberg, efter att ha varit utbildningschef på numera avvecklade NVU i drygt fyra år.

– Det känns riktigt bra då alla är överens om att vi vill ha henne som ny gymnasiechef, både fackliga, medarbetare på Brinellskolan och arbetsgivaren. Hon är varmt välkommen, säger Fagerstas utbildningschef Ewa Johansson.

Varför vill du bli chef på Brinellskolan?
– Det känns intressant, utmanande och roligt att få använda de erfarenheter jag har från olika roller inom skola och utbildning i en chefsroll. Jag gillar att få bidra till ungdomars utbildning och utveckling. Nu får jag fortsätta göra detta, men ur ett lite annat perspektiv.

Vad har du jobbat med de senaste åren?
– De senaste fem åren har jag arbetat som rektor för två olika gymnasieprogram i Örebro kommun. Jag har också varit chef för min skolas elevhälsa. Innan detta arbetade jag tolv år som gymnasierektor i Lindesbergs kommun.

Vad ser du som viktigast med det nya uppdraget?
– Det viktigaste med mitt nya uppdrag är att bidra positivt till medarbetare och elever på Brinellskolan. Det är viktigt att erbjuda ungdomar utbildning av bra kvalitet men också trygghet, glädje och ett inkluderande perspektiv.

Vad tror du kan behövas för att få fler elever framför allt från Norberg och Skinnskatteberg att välja Brinell, som det var före det fria skolvalet?
– Hur bra vi lyckas med det i föregående fråga påverkar givetvis söktrycket från närliggande kommuner. Det gör förstås också utbudet av utbildningar och specifika val vi kan erbjuda.

Ska du pendla från Örebro?
– Jag ska prova mig fram, men till att börja med kommer jag att veckopendla.

Ola Wahlsten

%d bloggare gillar detta: