Nadja blev jagad av åtta vildsvin i Fagersta – ”Det läskigaste jag varit med om”

Vildsvinen fortsätter att terrorisera Fagerstaborna. På söndagskvällen blev 25-åriga Nadja Tamika Pettersson jagad av åtta vildsvin på Svedjevägen.
– Har aldrig någonsin i mitt liv haft så hög puls som då, säger hon till Fagersta Nyheter.

Efter att FN berättat om att 18 jägare från Fagersta kommuns jaktlag samlats på lördagsmorgonen för att skjuta av så många vildsvin som möjligt i norra stadsdelen men inte hittat ett enda, kom det kommentarer om att svinen setts på olika håll väldigt tidigt på morgnarna.

Rädslan för vildsvinen ökar i Fagersta efter att flera personer attackerats av djuren utan att ha provocerat dem. En som verkligen fick uppleva närkontakt med djuren är Nadja Tamika Pettersson som bor i en lägenhet på Svedjevägen, inte långt från Fagerstahallen.

– Jag var ute och gick med min hund tjugo över tio på söndagskvällen men hann inte gå långt innan hunden började skälla. Först såg jag inte vad det var för dom sprang vid ett område som inte var belyst så jag vände mig om igen och fortsatte gå. Men min hund blev galen och då kollade jag bakåt igen. Då ser jag åtta vildsvin komma rusande mot mig, berättar hon.

– Jag fick panik och visste inte vad jag skulle ta mig till. Dom var närmare porten än vad jag var. Men som tur var så hade jag min bil parkerad några meter bort så jag kastade mig in i den. När jag precis fått igen bildörren springer dom förbi på båda sidorna av min bil. Har aldrig någonsin i mitt liv haft så hög puls som då. Skakade som f-n. Det var det läskigaste jag varit med om, säger Nadja.

Anmärkningsvärt är att Fagersta kommun köpte in en matanordning förra gången som vildsvinen terroriserade med att vräka omkull soptunnor i centrala Fagersta och placerade den i skogen norr om Kottmossen. Men ändå väljer många djur att ta sig in i samhället och böka upp gräsmattor och planteringar i jakten efter föda.

Nu ska en till matstation ändå köpas in efter att kommunen sagt nej till att bidra med mörkersikten med motiveringen att andra jägare kan bli avundsjuka. Det är dock under mörkret som vildsvinen är mest aktiva. En fälla har avskrivits efter att andra kommuner avrått från det.

%d bloggare gillar detta: