Medaljjakten i Norberg har körts av barn i över 50 år

I morgon, söndag, är det årspremiär för skidtävlingen medaljjakten. Den startades redan i slutet på 1960-talet i Norberg och har inte bara överlevt utan lockar även fler deltagare bland dagens unga åkare.

”Tävlingen är ganska unik, då den är öppen för ALLA barn upp till och med 17 år oavsett om du är med i en klubb eller inte. Det finns inte många sådana tävlingar kvar i Sverige, då de flesta kräver att man har ett medlemskap i en skidklubb för att få delta. Tidigare var äldsta klassen 14 år. Men eftersom många äldre ungdomar vill köra medaljjaken har vi inför denna säsong infört H/D 15-16 och även en H/D17+”, uppger Norbergs skidklubb.

Medaljjakten består av fem deltävlingar, där alla som åkt minst tre får varsin pokal och de tre främsta i varje klass kammar hem de åtråvärda medaljerna. Tidtagning sker från nio år och uppåt. Tävlingen har endast ställts in de år det varit snöbrist. De senaste vintrarna har den haft ett ökat antal deltagare.

”Väldigt roligt att så många barn vill delta! Vi hoppas givetvis att många barn vill delta även i år. Prisutdelningen kommer precis som i fjol att ske i samband med den sista deltävlingen i Klackberg direkt efter sista målgång”, säger arrangörerna som behöver funktionärer och hoppas att fler har möjlighet att hjälpa till med vätskekontroll, nummerlappar, med mera.

%d bloggare gillar detta: