Fagerstabo häktad för att ha förföljt och förolämpat sina grannar

En Fagerstabo sitter häktad efter att många av hans grannar anmält att han högljutt kallat dem allt från pedofil, till hora och idiot. Mannen ska nu genomgå en stor sinnesundersökning innan rättegången kan göras klar.

Enligt åtalen har Fagerstabon gjort sig skyldig till en lång rad av brott mot ett 15-tal personer under det senaste året. De flesta av dem är grannar till honom i ett villaområde.
Han har hotat att misshandla, skrikit okvädningsord, ofta med anspelning på etniskt ursprung och nationalitet, skrikit förolämpningar, pekat finger och blåst i trumpet eller horn utanför villor, utan anledning sparkat en man på benen, skrikit alkoholistkärring åt en kvinna och kallat hennes make för gubbjävel, idiot och pedofil.

Flera av åtalen mot Fagerstabon gäller olaga förföljelse där han skrikit och gapat åt en familj som skulle julpynta utomhus och även gjort ifrån sig aphärmande ljud och gester och fört oväsen bland annat genom att blåsa i trumpet eller horn och slå metallföremål mot varann.

Mannen åtalas åtalas också för att vid otaliga tillfällen ha förföljt och skrikit okvädningsord till en ung kvinna, samt gjort fula gester. Han har även attackerat hennes make med att skrika oförskämdheter.
En annan kvinna sökte han upp vid hennes bostad och skrek att hon skulle hålla käften, och en kvinna som var ute med sin hund skrek han hora åt.

Mannen nekar till anklagelserna. Tingsrätten har nu beslutat att Fagerstabon ska genomgå en större sinnesundersökning för att bedöma om det finns medicinska förutsättningar att överlämna honom till rättspsykiatrisk vård efter att rättegång hållits och dom avkunnats. Undersökningen skall omfatta förutsättningarna för vård med särskild utskrivningsprövning.

%d bloggare gillar detta: