Nu ska inköp av vildsvinsfälla upp på makthavarnas bord i Fagersta

Nu finns ett färdigt förslag om att få stopp på vildsvinsplågan i Västanfors och Meling. Det är att Fagersta kommun köper in en vildsvinsfälla för 30 000, samt mörkersikten till jägarna. Och köttet kan serveras i skolor och på äldreboenden.

Nästa vecka kommer e-förslaget upp på kommunledningens bord och allt tyder på att man kommer att ge klartecken åt NVK att köpa in en stor fälla, samt några mörkersikten till jaktklubben.

Som FN berättat tidigare kan kommunen slå två flugor i en smäll genom att dels hjälpa de hårt utsatta villaägarna i framför allt Meling, Rosenlund, Sundbyberg och vid Melingssjön där svinen förstört mängder av villatomter under hösten.
Men man kan också få ta del av köttet för servering inom skolan och omsorgen.

Panthera har lämnat in en offert på vildsvinsfällan Multitrap, som är åttakantig för att vildsvinen inte ska kunna göra sig illa på skarpa hörn. Eftersom fällan är nästan rund så kommer vildsvinen bara stöta emot väggarna och fortsätta springa runt. Kostnaden är drygt 30 000 kronor plus moms. Med mörkersikten skulle hela kalaset gå på 100 000.

Fällan är ca 120 centimeter hög i standardutförande men kan fås med en höjning så den blir ca 175 hög.
Den är lätt att montera upp och ned för att kunna flyttas till olika områden runt Fagersta.

%d bloggare gillar detta: