Felparkeringar och snövall orsakar problem vid Västanfors IP

Flera läsare har hört av sig om trafikproblemen runt Västanfors IP. En orsak är att det lagts upp en bred snödriva på Fogdvägen och att bilister parkerar lite hur som helst.

Det är stor brist på p-platser vid bandyarenan och meningen är att parkeringen vid Mariaskolan ska användas. Men eftersom de flesta vill stå så nära entrén som möjligt parkeras det i backen på Fogdvägen och även i fel körriktning.

Problemet har förvärrats av att NVK lagt upp en bred vall med snö, som nu frusit till is, på en del av Fogdvägen. Och utanför den, mitt i vägen, hade bilister parkerat på torsdagskvällen.
Det gör att boende ibland inte kan köra in på sina fastigheter och bilister som parkerat närmast grindarna inte kommer därifrån när någon eller några ställt sig bakom.

– Jag undrar vad Fagerstas politiker och NVK tycker om ”parkeringen” på Fogdvägen och Sjövägen. Vi som bor här kan inte köra in och ut ur garaget, säger en villaägare till FN.

– Fagersta kommun kan skicka hit den nya p-vakten när det är match eller träning så får de in en bra slant. Det är bedrövligt att man se mellan fingrarna både dessa återkommande trafikbrott, eller gäller inte reglerna runt IP, säger en annan.

%d bloggare gillar detta: