Anhöriga avråds från att besöka Malmen i Fagersta

Äldreomsorgen i Fagersta avråder anhöriga från att besöka äldreboendet Malmen och vädjar att följa restriktionerna på övriga boenden. Orsaken är att covidsmittan sprids med rekordfart i Fagersta.

”Covid-19-smittan skenar i Västmanland och det är vårt gemensamma ansvar att förhindra smittspridningen och värna om våra äldre. Med stöd av Västmanlands smittskyddsläkare Jan Smedjegård, så vädjar vi till anhöriga att fortsätta följa våra besöksrekommendationer”, säger Fagersta kommun på Facebook.

För att undvika smittspridning är det viktigt att anhöriga inte besöker boenden om de känner sig det minsta sjuk eller om de har träffat en covid-19 smittad person de senaste 14 dagarna.

”Får du som besökare besked om att covid-19-smitta kan ha funnits med vid besöket ber vi dig att kontakta avdelningen direkt. Kan smitta ha funnits med vid ditt besök kommer din närstående att ingå i en smittspårning, isoleras sin lägenhet/rum och provtas enligt rutin. Under tiden för smittspårning så avråder vi starkt till besök med undantag för särskilda omständigheter som då beslutas av enhetschef i samråd med sjuksköterska.”

Socialförvaltningen påpekar att det som gäller är:

• Kom max två personer per besök
• Ha god handhygien innan besöket
• Använd munskydd eller visir under hela besöket
• Håll avstånd till andra boende och personal
• Vi ber att du som besökare inte uppehåller dig i våra gemensamhetsutrymmen mer än till och från lägenhet/rum.

%d bloggare gillar detta: