Chefer bryr sig inte om politikernas beslut om att dra ned på tidningar

Kommunstyrelsen i Fagersta beslutade i februari 2020 att prenumerationer på tidningar och tidskrifter endast ska vara aktuella om det är av väsentlig betydelse för tjänsteutövandet. Men ändå prenumereras det för en kvarts miljon kronor årligen.

Bakgrunden var att man ansåg att privat tidningsläsning på jobbet inte är något som ska finansieras av skattebetalarna. De flesta prenumerationerna gällde Fagersta-Posten och Dagens Samhälle. Kostnaden för prenumerationerna uppgick då sammantaget till 379 347 kronor och framför allt togs Dagens Samhälle bort.

Den 1 december 2020 beslutade kommunstyrelsen därefter att genomföra en genomgång av prenumerationer i slutet av varje år.
I början av november i år fanns det 57 prenumerationer på tidningar och tidskrifter. Kostnaderna för dessa är sammanlagt 230 617 kronor, vilket är en ökning från föregående år med 47 520 kronor.

Men trots att kommunstyrelsen för närmare två år sedan beslutade att prenumerationer på tidningar och tidskrifter inom Fagersta kommun endast ska vara aktuella om det är av ”väsentlig betydelse för tjänsteutövandet”, är det alltså flera avdelningschefer som inte följt beslutet.

Fagersta kommun har 27 prenumerationer på FP á 5 457 kronor, vilket blir 147 096 kronor per år.
Rapporten läggs på kommunstyrelsens bord på tisdag.

%d bloggare gillar detta: