Ordförande bör hålla inne med sina känslor inför webbkameran

INSÄNDARE

Tittade på Fagersta kommuns livesändning från kommunfullmäktige och reagerade på att ordföranden satt och nickade medhållande åt socialdemokraten Marino Wallstens inlägg men inte åt något annat.

Det gav ett oprofessionellt intryck för även om ordföranden själv är sosse tycker jag att den som är satt att representera hela fullmäktige bör kunna hålla sina känslor i styr under debatten.

Hur skulle det se ut om riksdagens talman satt och nickade instämmande med moderata ledamöters inlägg? Jo tittarna skulle bli irriterade eller förbannade. Men dessa mötesordföranden agerar ytterst professionellt och visar inte med en min vad de anser om inläggen, vilket inger stort förtroende hos tv-tittarna.

Efter alla konstigheter som varit i kommunfullmäktige i Fagersta med härskartekniker och annat de senaste åren undrar man om ledamöterna inte behöver ha någon skolning alls i vett och etikett innan de tillträder. Normalt borde ju sunt förnuft räcka, men när det uppenbart inte gör det kanske den alltid så strikta och balanserade kommunchefen Karolina Berglund kunde hålla en kurs?

Opolitisk men intresserad

%d bloggare gillar detta: