Fagerstas överfulla gratisbussar vänder sig till fel personer

Gratisåkandet på buss i Fagersta blev inte som det var tänkt för tre år sedan. Många läsare har hört av sig om att de inte får plats eftersom bussarna används som skolskjuts. Men ändå fortsätter det.

Vid fullmäktige i måndags beslutade kommunfullmäktige att det ska vara gratis att åka buss i Fagersta även nästa år och framöver. Men Sverigedemokraterna och Vänstern har protesterat och anser att skattepengarna kan användas på bättre sätt än att friska ungdomar ska ta sig ett par kilometer till Risbro och Brinell.

Äldre och småbarnsföräldrar som hört av sig till FN säger att det inte finns någon plats för dem när det väller på skolungdomar på morgnarna och att det kan vara stökigt när folk måste stå då det är fullt på alla sittplatser. Ibland blir stämningen irriterad.

– Jag och min fyraårige son klev på bussen på Dalavägen i morse för att åka till förskolan på Risbrovägen. Men redan vid kommunhuset var det fullt och folk fortsatte att släppas på vid Hantverksvägen, sa Ann-Sofi Eriksson till FN tidigare.

– Det talas så mycket om att trängsel ska undvikas men ändå proppas bussen full. Det är förskräckligt att de gör så här, påpekade hon.

Dagens turer inom tätorten ska, för att undvika problemen som kollektivtrafikmyndigheten meddelat, helst inte vara anpassade till tider för skolstart, utan hellre att sådana turer tidigareläggs, anser kommunen.

Se mer här: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/trangt-pa-morgonbussen-i-fagersta-tindra-tror-att-manga-aker-for-att-det-ar-gratis

%d bloggare gillar detta: