Larm om ökad covidsmitta på Centralskolan i Norberg

Skolledningen skickade på onsdagen ut ett mejl till alla vårdnadshavare om att det är ökad smittspridning på Centralskolan och påpekade att alla med symtom ska stanna hemma och även testa sig och meddela resultatet.

”I de fall där vi ser en ökad smittspridning inom en grupp/klass kan det bli aktuellt med en utökad smittspårning, detta görs i samråd med smittskyddet för Region Västmanland. Ni får besked om detta”, skriver biträdande rektor, Jimmy Ladman till vårdnadshavarna på högstadiet.

Det är dock i dagsläget inte aktuellt med att skicka hem elever som inte visar några sjukdomstecken.

”Angående frågan om distans- eller fjärrundervisning så finns det i dag inget stöd från vare sig Folkhälsomyndigheten eller Skolverket för detta, vilket betyder att den frågan inte är aktuell”, fortsätter han.

%d bloggare gillar detta: