Åsa Eriksson riskerar att åka ur riksdagen

Socialdemokraterna i Västerås har nominerat landstingsrådet Lena Johansson till riksdagsvalet nästa år. Därmed riskerar Åsa Eriksson från Norberg att mista sin plats på Västmanlandsbänken.

Åsa Eriksson blev riksdagsledamot 2018 efter att hon vunnit en hård strid mot Fagerstas Anna Wallén inför distriktskongressens beslut om listorna inför valet.
Anna Wallén, som många ansåg gjort ett mycket bra jobb, tog nederlaget hårt och lämnade politiken.
Men Åsa Eriksson har inte alls blivit den tongivande politiker som S i länet förväntade sig. Det enda hon gjort sig känd för hos allmänheten är sitt hårda motstånd mot våldsporr.

”Det räcker inte att lägga ut proffsiga bilder på sig själv och skriva på Facebook om hur bra man har det hemma på gården på landet, något som de flesta inte ens kan drömma om, och tjoa och heja på regeringen. Det krävs handfasta förslag som gynnar näringslivet och därmed jobben om man har en sådan viktig position”, säger en rutinerad S-politiker som helst vill byta ut alla tre på Västmanlandsbänken och förnya.

De båda andra är Pia Nilsson, S-ordförande i Västmanland och Olle Thorell, som heller inte gjort något större avtryck de senaste åren. Anses visserligen rätt folklig och ha humor men att ha fastnat i debatten om främlingsfientlighet när så mycket annat berör länsborna, som jobben, sjukvården och kollektivtrafiken.

Nu ska länets arbetarekommuner lämna in sina kandidater till valberedningen, som kommer att presentera sitt förslag inom kort, för att sedan fastställas av distriktskongressen den 5 december.

%d bloggare gillar detta: