Har Demokraterna gjort något avtryck?

INSÄNDARE

För tre år sedan klev det lokala partiet Demokraterna i Norberg in på den politiska scenen. Socialdemokraterna klassade nykomlingarna som ett gäng gamla gnällspikar som enbart klagade utan att lyfta fram några egna idéer.

Hur blev det då? Medverkade partiet till att det blev någon skillnad eller …Tre år senare kan vi summera det eventuella avtrycket:

• En effekt av partiets grävande arbete som avslöjade att socialtjänsten under många år upphandlat tjänster olagligt blev att de högst ansvariga cheferna tog konsekvensen av sina handlingar och slutade våren 2020. Efter rekrytering har vi idag en ny socialchef som ser kvalitet och rättssäkerhet som framgångsfaktorer för socialtjänstens utveckling.

• Vi har medverkat till att rekrytera en ny erfaren kommunchef som prioriterar kommunens ledning och styrningsförmåga.

• Kan Norberg kosta på sig att bygga en idrottshall så kan man också ha en utomhusbassäng. Det kan bidra till att alla kan gå i simskola. Vi har lagt förslag om detta som röstats ner av alla partier utom SD. Vi ger oss dock inte men behöver ha mer röster i valet för att det skall lyckas.

• Vårt förslag om att socialtjänsten i Norberg skall bedriva ett offensivt och uppsökande arbete för att minska alkohol- och narkotikamissbruket i kommunen har antagits av fullmäktige. Vi är övertygade om att drogerna bär skulden till den brottslighet vi upplever i vardagen. Vårt budgetförslag innehåller miljonsatsningar på det narkotikabekämpande arbetet både bland unga som vuxna.

Trots att vi är små och endast har 4 personer i fullmäktige så sätter vi upp nya mål för nästa period. Så vad har vi kvar som vi inte lyckats att uppnå den här mandatperioden…

Demokraterna i Norberg

Anna Lindgren

Christer Filipsson

Lennart Skansfors

Anders Brunnberg

Peter Vidberg

%d bloggare gillar detta: