Tips på hur Fagerstas politiker ska slippa kasta sig i väg på möten

INSÄNDARE

Har följt debatten där Fagerstas främsta politiker gnällde i Fagerstaposten över hur jobbigt de har det med att ”försöka hinna med att hämta barnen i förskolan innan vi kastar oss i väg till nästa möte.”
Men är det verkligen så illa finns det lösningar.

Har efter en del letande fått fatt på originalinsändaren som skrevs av fem toppolitiker i Fagersta med en medelålder på cirka 55 år, en ålder då de allra flesta inte har barn i förskoleåldern och då det borde finnas gott om tid över för politik eller något annat fritidsengagemang.

Men har man ändå valt att sätta barn till världen sent i livet så får man vackert anpassa sitt liv efter det. Det finns ju laglig rätt att gå ned i arbetstid för att slippa denna stress som varken den vuxne eller barnen mår bra av, det gör många fast de inte är politiker.

Och med de löner dessa politiker har så drabbar det ingen fattig att gå ned lite i tid de år som barnen är små. Dessutom finns det väl i de allra flesta fall även en till förälder som kan vara med och dela på bördan så att den folkvalde åtminstone hinner slänga i sig en bit mat innan han eller hon kastar sig iväg till nästa möte.

Det finns förstås även möjligheten att under några år skära ned på antalet avlönade politiska uppdrag och göra bästa möjliga av de man har kvar, vilket skulle gynna demokratin.

OPERATÖREN

%d bloggare gillar detta: