LÖRDAGSLÅTEN

Gösta ”Snoddas” Nordgren var bandyspelare i Bollnäs mellan 1948 och 1957 då laget bland annat blev svenska mästare två gånger. Han slog igenom som sångare den 26 januari 1952 i Lennart Hylands legendariska radioprogram Karusellen.

I programmet framförde han Flottarkärlek som blev en stor hit och landsplåga. I ursprungsversionen fanns inte den kända strofen ”Haderian Hadera” med. Den lades till vid skivinspelningen. Många anser dock att låten är bättre i versionen utan refrängen. Han orsakade i alla fall vad som än idag kallas för ”Snoddasfeber” och blev en av landets mest eftertraktade män, något han inte hade något emot.

Fagerstaborna hade möjlighet att höra honom sjunga live åtminstone en gång. Det var i en paus på Västanfors IP 1953 som han mitt ute på isen framförde sin signaturmelodi till publikens stora jubel.
Låten har totalt en och en halv miljoner visningar på Youtube trots att det är nästan 70 år sedan den var på topp och musikkanalen bara är drygt 15 år.

”Snoddas” stjärna dalade när popmusiken slog igenom på 60-talet men han fortsatte framträda till den 18 februari 1981, då han hastigt avled endast 54 år gammal. Det var under en turné, när han på kvällen spelade innebandy med handikappade ungdomar i Vänersborg.

Här sjunger han sin stora hit:https://youtu.be/Vn9-Sfb7u3U

Och här är ett ljudklipp från programmet då en förvånad Hyland plötsligt skapat en sångstjärna av en bandyspelare.
https://youtu.be/Ems6eoVOBxg

%d bloggare gillar detta: