Engelbrektsloppet storsatsar på att arrangera skidlopp under sju dagar

För första gången kommer Engelbrektsloppet att kunna erbjuda lopp under drygt en vecka med nyheter för både vuxna, barn och ungdomar. Veckan avslutas med klassikerloppen.

Dessutom har Engelbrektsloppet 60 EM-status 2022. European Ski Marathon Championships avgörs den 13 februari 2022 i Norberg. Den dagen kommer skidåkare från hela Europa dit och sätter en ännu mer internationell skidprägel på Engelbrektsloppet.

Det är nu bara två månader kvar till skidpremiären på Engelbrektsspåret i Norberg. Den 1 december öppnar man drygt tre kilometer som blir den första delen av konstsnöspåret som till slut skall bli en mil långt.

Engelbrektsloppet påbörjade förra hösten ett projekt för att kunna lagra konstsnö under sommarhalvåret i syfte att garantera loppet även under milda och snöfattiga vintrar i framtiden. Projektet har vuxit fram till en konkret plan på att erbjuda ett av Sveriges längsta konstsnöspår i Norberg.

Läs mer här: https://www.engelbrektsloppet.se/

%d bloggare gillar detta: