Slagsmål när FAIK förlorade stort mot Orsa

Fagersta AIK förlorade även den andra seriematchen i hockeyns division 2 när man mötte Orsa IK borta på tisdagskvällen. Dalkarlarna vann med hela 7-0 (2-0, 3-0, 2-0).

Orsa var det klart bättre laget och resultatet är inte mycket att säga om. Men matchen hade kunnat få ett trevligare slut. Med en minut kvar brakade flera spelare ihop i ett gammaldags rallarslagsmål där fem spelare, varav tre från Fagersta, utvisades 20 minuter och en av dem blir avstängd.

Det var Casper Sandström som dömdes till Match Penalty vilket innebar utvisning för resten av matchen. Domaren har bedömt att förseelsen föranleder anmälan till förbundet och den straffade är automatiskt avstängd nästa match. Match penalty protokollförs som 25 minuter där en spelare måste sitta av fem minuter.

De övriga två Faik-spelare som fick matchstraff för slagsmålet men är fria att spela nästa match är Samuel Blücher och Hannes Carlsson. Även Lucas Bergsten fick matchstraff, det var i början av sista perioden för tackling mot huvudet.

%d bloggare gillar detta: