Öppnandet uppskjutet – asfalteringen gjordes helt fel

Meningen var att Västmannavägen i Fagersta centrum skulle ha öppnats i slutet av förra veckan efter nära tre års arbeten. Men asfalteringen gick fel och måste fräsas upp igen.

Fagerstaborna har länge sett fram emot att Västmannavägen ska öppna sedan arbetena med att byta ut vatten- och avlopp i marken påbörjades. Men av olika skäl har det dragit ut på tiden. För en vecka sedan var det slutasfalterat och endast besiktning återstod. Men den gick inte igenom. Asfalteringens utförande godkändes inte.

– Ränndalen som skulle föra gatans vatten till rännstensbrunnarna blev helt fel placerad så 75 procent av vattnet vid stora regnmängder skulle missa brunnarna. Vi ansåg att funktionen på detta var så undermålig så det inte fanns något annat alternativ än att göra om det, säger Patrik Eriksson, enhetschef vid NVK.

– Det här är en utförande garantin från våran asfaltsentreprenör där vi inte kommer att bli debiterade.

%d bloggare gillar detta: