LÖRDAGSLÅTEN

En sommarkväll för 40 år sedan satt jag på den gamla utedansbanan i Fagersta med en då ganska okänd artist. Vi rökte varsin cigarett för att lindra den nervositet vi båda kände. Sen skjutsade jag honom till Brukshotellet.

Redan då hade jag förstått att han skulle bli en av Sveriges största låtskrivare. Han var lite blyg, ödmjuk och tacksam när jag sa att den nysläppta Spårvagn genom ljuva livet kommer att bli en klassiker.

Sedan dess har jag sett Plura och hans Eldkvarn otaliga gånger och det var med sorg jag noterade att han för sex år sedan aviserade en paus på obestämd tid. Ofta betyder det för alltid när man är hans ålder.

Men nu gör Per Plura Jonsson och bandet, som av många av landets största musiker beskrivits som Sveriges bästa någonsin, comeback på de stora scenerna och med en ny platta.

Det blir något att se fram emot nästa år. Tills dess kan vi njuta av denna inspelning:
https://youtu.be/g5Cy10kkRjE

%d bloggare gillar detta: