Fagerstabo utsatt för hatkampanj trots att han inte är dömd

En Fagerstabo är utsatt för hatkampanj på nätet efter att han häktats för våldtäkt mot barn. Mannen nekar till brottet men hängs ut som om han vore skyldig.

Bakgrunden är att mannen setts tillsammans med en snart 15-årig flicka i en bil. Efter att någon påstått att de haft sexuellt umgänge greps mannen och häktades av tingsrätten misstänkt för våldtäkt mot barn. Gränsen går vid 15 års ålder oavsett om personen är med på det eller inte.

Nu har någon klistrat ihop en artikel från Fagersta-Posten med en bild på mannen och spridit den i sociala medier, vilket kan rubriceras som grovt förtal och är straffbart. Det är dessutom brott mot upphovsrätten att lägga ut FP:s artikel.

Hetsen mot mannen har lett till att anhöriga drabbats hårt av angrepp från utomstående som anser att han är skyldig innan det ens finns något åtal eller varit rättegång.

– Men han förnekar våldtäkt och är inte dömd. Han sitter med fulla restriktioner och kan inte försvara sig mot denna hatkampanj. Det är många som blir lidande av detta, säger en bekant till Fagersta Nyheter.

%d bloggare gillar detta: