Polisen vädjar om hjälp mot att gamla luras på stora pengasummor

Hjälp oss att minska bedrägerier mot äldre!” Det uppmanar polisen i Västmanland på sin facebooksida i ett försök att få ned antalet fall där äldre blir utsatta och lurade på stora summor pengar.

”Vi ser fortfarande att många bedragare riktar in sig mot äldre för att lura till sig pengar. Därför behöver vi hjälp att sprida utbildningspaketet Försök inte lura mig, så att fler blir medvetna om brotten och hur man skyddar sig mot bedrägeriförsök. Det är också viktigt att ta bort skamkänslan av att ha blivit utsatt och få fler att polisanmäla”, påpekar polisen.

Försök inte lura mig guidar deltagarna genom verkliga händelser för att skapa diskussion och ge äldre rätt verktyg för att känna igen och stå emot bedrägeriförsök.

Utbildningspaketet är framtaget av polisen i samarbete med PRO, SPF Seniorerna, SKPF Pensionärerna och Brottsofferjouren. ”Tagga någon du tror har nytta av utbildningspaketet och prata med äldre i din närhet, så hjälps vi åt att minska de här brotten”, uppmanar polisen.

Här hittar du utbildningspaketet:
https://polisen.se/utsatt-for-brott/skydda-dig-mot-brott/aldre-och-funktionsnedsatta/forsok-inte-lura-mig

%d bloggare gillar detta: