Fortsatt prisökning på lägenheter i Fagerstas attraktiva områden

Priserna på lägenheter i attraktiva områden i Fagersta har fortsatt stiga. De senaste månaderna är ökningen närmare 12 procent.

Liksom tidigare är det främst bostadsrätter på Svedjevägen och i Västanfors som prisökningen är som störst. Orsakerna är bland annat att det är lugna områden med närhet till skolor.

Snittpriset på lägenheter i Fagersta sett över ett år är 243 000 kronor, eller 3 563 kronor per kvadratmeter. En prisökning med 5,5 procent. Under året bytte 146 lägenheter ägare i Fagersta där efterfrågan är större än utbudet på bostäder i eftertraktade områden.

De tre senaste månaderna har snittpriset stigit till 285 000 kronor eller 3 812 kronor kvadraten. En prisökning med 11,7 procent på de 33 bostäderna som såldes i somras, allt enligt Svensk mäklarstatistik.

%d bloggare gillar detta: