Fagerstas politiker måste inse att det finns andra behov än ett flott kontor!

INSÄNDARE

De politiker i Fagersta som för 25 år sen med en enda rösts övervikt motade ned den fina musikverksamheten till Risbros hundra år gamla och unkna källare har nu haft sju år på sig vid makten att åstadkomma en förändring så att även dessa barn och ungdomar kan få känna att de betyder något.

Men det är tydligen viktigare att de själva får vräka sig i nyrenoverade möteslokaler än att de musikintresserade och deras engagerade lärare i musik, dans och bild, liksom även biblioteket, får lämpliga utrymmen att vistas i.

Frågan har ställts här tidigare, men eftersom ingen i ledande ställning i vanlig ordning i sin arrogans behagat svara så tål den att upprepas – vart tog vallöftet om ändamålsenliga lokaler till kultur- och musikskolan vägen?

Det har ju funnits med i budgeten i flera år utan att det hänt något. Och vi hör inte längre någon ledande politiker tala för att de som arbetar inom bibliotek och andra värdefulla kulturella verksamheter ska få drägliga arbetsvillkor.

Fagersta kommun framstår alltmer som en kulturfientlig kommun där fokus ligger på att plöja ned enorma summor på konstfrusen is trots att intresset är så magert att klubbarna inte längre får ihop till fulla lag och juniorverksamheten upphört.
Öppna ögonen kommunstyrelsen!

Föräldrar till elever på kulturskolan

%d bloggare gillar detta: