Fagerstabo dömd till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt

En Fagerstabo i 35-årsåldern döms till 2,5 års fängelse för våldtäkt på en kvinna. Svea hovrätt upphäver därmed tingsrättens friande dom. Han ska betala 115 000 i skadestånd.

Mannen har hela tiden nekat till anklagelserna och det finns inga vittnen eller teknisk bevisning kring vad som hände på natten efter en fest. Fagerstabon hävdar att de båda var överens och att det inte förekommit något som helst våld. Västmanlands tingsrätt valde att tro på honom och friade honom från anklagelserna.

Åklagaren överklagade domen och hovrätten gör en annan värdering och anser att den gärning som Fagerstabon döms för är av allvarligt slag och tror på kvinnans ord om att hon utsatts för mycket kränkande behandling och visst våld.

”Gärningens straffvärde överstiger enligt hovrättens uppfattning klart minimistraffet för våldtäkt och motsvarar fängelse i två år och sex månader. Med hänsyn till straffvärdet och gärningens art saknas utrymme att välja annan påföljd än fängelse”, säger Svea hovrätt.

%d bloggare gillar detta: