Stora framgångar i VM i wakeboard för åkare som fostrats i Fagersta

Det blev riktigt bra utdelning för Sverige då världsmästerskapet i wakeboard avgjordes nyligen i Orlando, USA. Hugo Randow tog guld och brons och Kevin Jönsson silver och brons. Båda studerar på Brinellskolan.

– Jag tycker att det gick bra och det är den bästa tävlingsprestationen jag har gjort, säger Hugo Randow till FN.

– Jag är nöjd och glad även om det kunde ha gått ännu bättre, säger Kevin, som liksom Hugo Randow, Västerås, går kvar på Brinell.

Trots stenhård konkurrens från varmare länder där träning på vatten kan bedrivas året om gjorde det svenska landslaget väldigt bra ifrån sig. 18-årige Kevin Jönsson började på riksidrottsgymnasiet i Fagersta för två år sedan.

– Jag hade sett fram i flera år emot att få börja i Fagersta. Redan från att jag var 13 år hyrde jag och en kompis en lägenhet i Fagersta så att vi skulle kunna åka hela sommarloven, säger Kevin som bor i Motala.
När Brinells ledning plötsligt lade ner RIG förra sommaren valde han att ändå gå kvar på gymnasiet i Fagersta på grund av att den uppskattade kabelparken finns här, där han lagt grunden till sina framgångar och utvecklats till en åkare i världsklass.

– Det är svårt att säga vilken insats som var bäst, Hugo åkte säkert hela VM på hög nivå, Kevin städade upp efter en miss i kvalet och åkte stabilt resten av tävlingen. Calle är lugnet själv och då räcker det långt. Medalj är ju ett bevis på att man presterat bra men bästa insatsen är att man åker dit som ett lag och lämnar som ett lag, säger förbundskaptenen för wakeboard kabel Jimmy Palm till FN.

– Jag tycker samtliga som deltog och representerade Sverige på VM gjorde vad vi förväntade oss av dem. För några var det debut att vara med på internationell tävling samt att några fick tävla i en högre klass.

”Kevin kom på en andraplats trots ett fall efter första hoppet, men han höll sig till sin plan och levererade på en hög nivå resterande av åket. I semin Levererade Kevin en åkning på otroligt hög nivå och vann sitt semifinalheat. i Finalen åkte Kevin åter igen ett riktigt bra åk som tog honom till en andraplats före två amerikaner men tyvärr slagen av D. Graves (USA)”, skriver vattenskid- och wakeboardförbundet på sin hemsida.

Resultat för dem som har gått Riksidrottsprogrammet i Fagersta:

Jr Pro Features
Hugo Randow 1

Mens Traditional
Calle Kilholm 2

Jr Men Traditional
Kevin Jönsson 2

Jr Men Features
Kevin Jönsson 3

PRO Women Traditional
Melanie Staf 5

PRO Women Features

Melanie Staf 5
Caroline Djupsjö 4

PRO Men Traditional
Albin Randow 5

PRO Men Features
Albin Randow 5

Jr Pro traditional
Hugo Randow 3

%d bloggare gillar detta: