Är någon förvånad över S ras i Fagersta?

INSÄNDARE

Socialdemokraterna i Fagersta gjorde det sämsta kyrkovalet någonsin och tappade från 27 procent till bara 17. Det är förståeligt att partiet inte vill redovisa resultatet på sin Facebooksida.

En S-kandidat basunerade inför valet ut att ”Jag tycker att det är sexigt att vara sosse i svenska kyrkan!”
Men det är uppenbarligen inte de lokala S-politikernas sexighet som väljarna efterfrågar. Kanske var det inte så smart att lansera några av de allra hårdast kritiserade inom kommunalpolitiken som kandidater även till kyrkovalet?

Med den lansering som S i Fagersta gjorde inför valet med proffsiga foton på kandidaterna och klämkäcka uttalanden på filmklipp hade partiet förstås väntat sig en bättre valutgång än detta ras.
Men politik bygger på förtroende och istället för att skylla på lägre valdeltagande vore det på sin plats med en gnutta självrannsakan.

Snart drar den kommunala valrörelsen igång och det åligger nu valberedningen det stora ansvaret att lägga örat mot marken och skaffa sig en verklighetsbaserad bild av hur tongångarna går och inte bara lyssna på den försköning och även förnekelse av delar av verkligheten som S-toppen brukar måla upp.
Lite ödmjukhet skulle inte skada för en gångs skull. Folk är inte dumma.

OSEXIG FÖRSAMLINGSMEDLEM

%d bloggare gillar detta: