Föräldrar uppmanas ha koll på hur fort barnens epor kan köras

Flera föräldrar till barn som kör Epatraktorer har hört av sig till FN och vill att även andra föräldrar håller koll på hur fort deras barns epor egentligen kan köras.

För en tid sedan provkörde polisen en Epa i Fagersta som de fick upp i 100 kilometer i timmen. Och nyligen körde ett fordon av Ängelsbergsvägen, av allt att döma på grund av för hög fart. Många Epaägare är måna om att köra lagligt men det finns också de som anser att det inte räcker att åka i 30 kilometer i timmen. De vill kunna köra betydligt fortare.

– I dag fick jag ett samtal av en granne till oss rörande vår grabb som är 16 år och har en Epa. Grannens kompisar hade observerat grabbens Epa komma farandes i uppskattningsvis 100. Nu har vi ju byggt denna epa med hjälp av en kompis och den var då laglig på alla sätt, säger en förälder till FN.

– Jag tycker att fler föräldrar bör kolla sina söners/döttrars epor så att de verkligen är lagliga. Vi upptäckte att grabben och några kompisar grejat med Epans H regg så den var bortkopplad, alltså gick den att köra som en vanlig bil. Det var bara en enda kabel ditstoppad på tändspolen (som sitter inmonterad i H reggsboxen) som då gjorde att H reggen var bortkopplad.

– Vi föräldrar bör ha mer koll på ungdomarna och vad de gör med sina bilar. Vill ju inte att någon kommer till skada, påpekar Fagerstabon.

%d bloggare gillar detta: