Fagersta vill aktivera fler för att motverka segregationen

I dag, måndag, inviger Fagersta kommun en av tre aktivitetsrundor som är gratis och till för alla att använda. Premiären sker i Vilhelminaparken vid lunchtid med ”Bollkul” tillsammans med elever från Alfaskolan.

Aktivitetsrundorna ingår i kommunens projekt Framtidens Fagersta som handlar om att motverka segregationens negativa konsekvenser och öka inkludering.

”Rundorna består av skyltar som sitter utsatta runt olika områden, med instruktioner om vilken aktivitet du ska genomföra vid varje skylt. Den inledande skylten vid varje aktivitetsrunda är översatt till tre språk (tigrinja, arabiska och somaliska) för att så många som möjligt ska kunna utnyttja rundorna, de följande skyltarna i rundan består av tydliga bilder och korta instruktioner”, säger kommunen i ett pressmeddelande.

Aktivitetsrundan Puls och styrka finns på två platser i Fagersta – Kolarbysjön och Melingssjön. Där kan deltagarna aktivera sig tillsammans oavsett ålder. Konceptet består av tolv skyltar där varje skylt visar en övning för barn och en övning för vuxna.

Här hittar ni kartor över aktivitetsrundorna samt mer information: https://fagersta.se/aktivitetsrundor

%d bloggare gillar detta: