Fagersta hoppas ha en vattenrutschkana klar före nästa höst

Fagersta kommun har tidigare utlovat en vattenrutschkana i simhallen och anslog 3,5 miljoner kronor för att bygga en. Men när det visade sig att kostnaden skulle bli minst 16,5 miljoner (med moms drygt 20 miljoner) lades den på is.

För två år sedan anslog fullmäktige pengarna till en vattenrutschkana som skulle stått klar i fjol tillsammans med bubbelpoolen. Men när politikerna fick se kostnadskalkylen blev de rejält överraskade.

NVK har räknat på tre olika alternativ och det billigaste går på 16,5 miljoner kronor. Det fattades alltså runt 13 miljoner för att jobbet skulle kunna sättas igång. Och då hade man ändå bantat ned önskemålet från två parallella kanor till en.

En anledning till att det blir mycket dyrare än man trott är att det är för lågt i tak i simhallen för att få den fallhöjd som krävs för att åkarna inte ska fastna på vägen ner.
Därför måste hallen byggas ut med ett torn, som behöver ha en egen bassäng, hiss, pumpar och även komplett teknisk apparatur för vattenrening, med mera. Nuvarande reningsverk klarar inte mer än vad som finns i dag.

När den politiska ledningen för fritidsnämnden förra hösten fick NVK:s kalkyl på bordet lämnade man över den till kommunledningen för avgörande. Men där fanns inga extra pengar att kasta in.

Men nu har rutschkanan diskuterats i budgetberedningen, tillika den politiska ledningen.
NVK får nu i uppdrag att komma med ett nytt förslag, där rutschkanan i första hand ska placeras i anslutning till inomhusbadet, men inte nödvändigtvis inne i simhallen.
Rapporten ska vara klar senast i november med målet att rutschkanan ska stå klar senast vid skolstarten nästa höst.

%d bloggare gillar detta: