Henrik Junno lämnar Brinell för att bli ny skolchef i Skinnskatteberg

Brinellskolans chef Henrik Junno lämnar sin post för att tillträda som skolchef i Skinnskatteberg. Det innebär att Fagersta nu måste rekrytera två höga skolchefer samtidigt.

– Av ett antal sökande valde vi ut fyra för intervjuer. En hoppade av men av de övriga tre anser vi att Henrik Junnu är den som passar bäst för tjänsten, säger tillförordnade kommunchefen Ulla Lundholm i Skinnskatteberg till FN.

Den tidigare rektorn vid Brinell, Henrik Junno, tillsattes som förbundschef för NVU för fyra år sedan efter att hans företrädare fått sparken. De senaste åren har gymnasiet fått kämpa med stora underskott och har nu tagits över av Fagersta kommun som ensam driver det.

När förbundet upphörde i somras efter 24 år fick Junno titeln avdelningschef, en något märklig titel för en chef över en skola. Under honom finns två rektorer. Henrik Junno uttryckte sig positivt till att gymnasiet får en huvudman istället för tre. ”Jag tror på en bättre och starkare utvecklingspotential”, sa han tidigare.

Ändå väljer Junno nu att tacka för sig och byta arbetsgivare och kommun. Han börjar i december och blir då högste chef över allt från förskola till högstadiet i Skinnskatteberg. Från nästa år ingår även särskolan i ansvaret.

För Fagerstas del innebär det att jakten på en ny gymnasiechef måste inledas samtidigt som man nyligen gjort ett omtag i arbetet med att hitta en ny utbildningschef med ansvar för hela skolväsendet i Fagersta.

Meningen var att den nya topptjänsten skulle ha varit tillsatt före semestern men eftersom ingen av de sökande ansågs tillräckligt kvalificerad så stoppades rekryteringen för att återupptas efter semestern.

Den personen ska ersätta Per Österberg som går i pension, samt blir även den som ska rekrytera en ny chef efter Henrik Junno.

OLA WAHLSTEN

%d bloggare gillar detta: